Over ons

Een prachtig project voltooid.

De geschiedenis van Molen de Hoop gaat ver terug. U kunt daar meer over lezen op de pagina geschiedenis. In 2006 kwam de molen in bezit van Andries en Jeannette Beelen. Inmiddels is de Molen volledig gerestaureerd en weer open voor publiek. Dat heeft veel tijd en investeringen gekost. Maar het resultaat mag er zijn.

Een impuls voor het toerisme

De restauratie van de molen staat niet op zichzelf. In Elspeet worden aan diverse zaken aandacht besteed om het dorp nog leuker en interessanter te maken voor toeristen. De Molen kan daar nu een positieve bijdrage in leveren. Daarom is de Molen ook lid van de Elspeets ondernemingsvereniging, zodat ze actief betrokken wordt bij alle ideeen en besluiten met betrekking tot het toeristisch maken en houden van Elspeet.

Maar ook voor de bewoners van Elspeet is het fijn dat de Molen weer in oude glorie is herstelt. Voor veel Elspeters was het bouwval wat voor de restauratie te zien was een doorn in het ogen. De gerestaureerde molen geeft nog een extra impuls aan het dorpse karakter van Elspeet.

  • PA211625

View more photos →